ONLINE BOOKING

Ολική Κυστεκτομή με Δημιουργία Νεοκύστης

Εφόσον οι εξετάσεις επιβεβαιώσουν την ύπαρξη όγκου (ή θηλώματος) της ουροδόχου κύστης, απαιτείται διουρηθρική εκτομή του όγκου (TUR-T).

Αν η ιστολογική εξέταση δείξει διηθητικό καρκίνωμα υψηλού βαθμού κακοήθειας, συνιστάται η ολική κυστεκτομή. Στην ολική ή ριζική κυστεκτομή γίνεται αφαίρεση ολόκληρης της ουροδόχου κύστης και των όμορων ζωτικών οργάνων (στον άνδρα ο προστάτης και οι σπερματοδόχες κύστεις, ενώ στη γυναίκα η μήτρα, οι σάλπιγγες, οι ωοθήκες). Η ριζική κυστεκτομή πραγματοποιείται από τον χειρουργό ουρολόγο όταν κρίνεται απολύτως αναγκαία για την καλή έκβαση της υγείας του ασθενή.

Η αφαίρεση της ουροδόχου κύστης καθιστά αναγκαία την αντικατάσταση της με νέα κύστη που θα δημιουργήσει ο χειρουργός ουρολόγος από τμήμα του εντέρου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η φυσιολογική έξοδος των ούρων από το σώμα.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε γίνεται εκτροπή των ούρων στο κοιλιακό τοίχωμα και τα ούρα συλλέγονται σε ειδικό εξωτερικό σάκο.

Η ομάδα μας, με την εμπειρία της από το Νοσοκομείο Foch στο Παρίσι, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα για την αντιμετώπιση του καρκίνου ουροδόχου κύστεως παγκοσμίως και το πρώτο στην δημιουργία νεοκύστης (από τον Camey, το 1958), σας εγγυάται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

sds